5.SINIF SOSYAL BİLGİLER

Ders Notları

Performans Konuları

Proje Konuları

Yazılı Soruları

Soru ve Cevap Etkinlikleri

Sosyal Bilgiler Sözlüğü

Test Soruları

 

6.SINIF SOSYAL BİLGİLER

Ders Notları

Performans Konuları

Proje Konuları

Yazılı Soruları

Soru ve Cevap Etkinlikleri

Sosyal Bilgiler Sözlüğü

Test Soruları

 

7.SINIF SOSYAL BİLGİLER

Ders Notları

Performans Konuları

Proje Konuları

Yazılı Soruları

Soru ve Cevap Etkinlikleri

Sosyal Bilgiler Sözlüğü

Test Soruları

 

8.SINIF İNKILAP TARİHİ

Ders Notları

Performans Konuları

Proje Konuları

Yazılı Soruları

Soru ve Cevap Etkinlikleri

İnkılap Tarihi Sözlüğü

Test Soruları

 

8.SINIF VATANDAŞLIK

Ders Notları

Performans Konuları

Proje Konuları

Yazılı Soruları

Soru ve Cevap Etkinlikleri

Vatandaşlık Sözlüğü

Çalışma Kitabı Cevapları

SANAL SOSYALCİ

Ürettiklerimiz Test Soruları

4.ÜNİTE: ÜRETTİKLERİMİZ TEST SORULARI

1. Bir ürünü alırken aşağıdaki seçeneklerden hangisine dikkat edilmez?

A)   Garanti belgesine

B)   TSE belgesine

C)   Son kullanma tarihine

D)   Ambalajının renkli olmasına

 

 

2. İnsanların geçimlerini sağlayabilmek için yaptıkları sürekli işe meslek denir. Buna göre aşağıdakilerden hangisi bir meslek olamaz?

A)   Öğrencilik

B)   Öğretmenlik

C)   Marangozluk

D)   Çiftçilik

 

 

3. Ülkemizde sanayi kuruluşların en yoğun olduğu, ticari faaliyetlerinin en fazla yapıldığı, eğitim imkanlarının en çok olduğu yer İstanbul'dur. Bu durum İstanbul da aşağıdakilerden hangisini artırmamıştır?

A)   Konut sayısını

B)   Nüfusu

C)   Tarım alanları

D)   Altyapı sorunları

 

 

4. Bir iş yapmak için teşebbüste bulunan kişiye ne denir?

A)   Tüccar

B)   Fabrikatör

C)   Tacir

D)   Girişimci

 

 

5. Pamuk hangi bölgemizde yetiştirilmez?

A)   Akdeniz

B)   Karadeniz

C)   Ege

D)   Güneydoğu Anadolu

 

 

6. Aşağıdaki mesleklerden hangisi deniz kıyısındaki yerlerde yaygındır?

A)   Madencilik

B)   Marangozluk

C)   Balıkçılık

D)   Dokumacılık

 

 

7. Bir bölgede sanayinin kurulup gelişmesi için:

I. Fabrikaları işletecek enerji

II. Fabrikalar için yeterli hammadde

III. İşletmelerde üretim yapacak işçi bulunmalı gibi unsurlardan hangileri bulunmalıdır?

A)   Yalnız I

B)   Yalnız II

C)   Yalnız III

D)   I, II ve III

 

 

8. Aşağıdaki Atatürk İlkelerinden hangisi Türk sanayisinin gelişmesinde en önemli etken olmuştur?

A)   Halkçılık

B)   Devletçilik

C)   Milliyetçilik

D)   İnkılapçılık

 

 

9. Orta Anadolu Rafinerisi hangi ilimizdedir?

A)   Ankara

B)   Kırklareli

C)   Kırıkkale

D)   Kocaeli

 

 

10. Aşağıdakilerden hangisi doğal kaynaklardan değildir?

A)   Para

B)   Madenler

C)   Ormanlar

D)   Sular

 

 

11. Seracılık daha çok hangi iklim özelliğine sahip ola n yerlerde görülmektedir?

A)   Baharda yağmurun bol olduğu

B)   Kışların ılık olduğu

C)   Kışların kar yağışlı olduğu

D)   Yazların kurak olduğu

 

 

12. Zengin yeraltı madenlerine sahip bir bölgede yaşayanların, aşağıdaki ekonomik faaliyetlerden hangisiyle daha çok uğraşmaları beklenir?

A)   Tarım

B)   Ticaret

C)   Balıkçılık

D)   Madencilik

 

 

13. Bir bölgenin gelişmesi için yeni iş alanlarına ihtiyaç vardır. Yeni iş alanları oluşturan insanlara ne ad verilir?

A)   Çiftçi

B)   Satıcı

C)   Girişimci

D)   Üretici

 

 

14. Batı Akdeniz kıyılarımızda .................. dayalı ekonomik faaliyetler yürütülmektedir. Bu yöre, tarihi ve doğal güzelliklere sahiptir. Bu metni tamamlayacak en uygun kelime aşağıdakilerden hangisidir?

A)   Tarıma

B)   Ticarete

C)   Turizme

D)   Balıkçılığa

 

 

15. Bir bölgenin iklim özellikleri, yeryüzü, şekilleri, ulaşımın kolaylığı o bölgenin sanayileşmesini etkiler. Bu açıklamaya göre aşağıdaki illerden hangisi sanayi yönünden en gelişmiştir?

A)   İstanbul

B)   Hakkari

C)   Amasya

D)   Artvin

 

 

16. Aşağıda bazı tarım ürünleri ile bunların en çok yetiştirildiği bölgeler eşleştirilmiştir.Bunların hangisi doğrudur?

A)   Pamuk-Güneydoğu Anadolu Bölgesi

B)   Tütün-Karadeniz Bölgesi

C)   Mercimek-Akdeniz Bölgesi

D)   Zeytin-Karadeniz Bölgesi

 

 

17. Aşağıdakilerden hangisi endüstri bitkisi değildir?

A)   Pamuk

B)   Susam

C)   Zeytin

D)   Buğday

 

 

18. Coğrafi yapısı nedeniyle hayvancılığın en önemli geçim kaynağı olduğu bölgemiz hangisidir?

A)   Marmara Bölgesi

B)   Doğu Anadolu Bölgesi

C)   Ege Bölgesi

D)   Akdeniz Bölgesi

 

 

19. Aşağıda bazı meslekler ile yapıldığı bölgeler verilmiştir. Doğru olanı bulunuz.

A)   Balıkçılık-Urfa

B)   İpekböcekçiliği-Bursa

C)   Taşkömürü-Rize

D)   Çay -Zonguldak

 

 

20. Aşağıdakilerden hangisi bir bölgede üretim olması için gerekli üç temel unsurdur?

A)   İnsangücü, hammadde ve sermaye

B)   İnsangücü, iklim ve deniz

C)   Hammadde, doğal güzellik ve ticari izin

D)   Sermaye turizm ve tarım

 

 

CEVAPLAR

1. D

2. A

3. C

4. D

5. B

6. C

7. D

8. B

9. C

10. A

11. B

12. D

13. C

14. C

15. A

16. A

17. D

18. B

19. B

20. A

ZİYARETÇİ SAYACI

Çevrimiçi: ziyaretçi

Bugün: 9 ziyaretçi

Toplam: 186621 ziyaretçi

IP Adresiniz: 34.203.225.78

 

ZİYARETÇİ DEFTERİ

REHBERLİK

Test Çözme Teknikleri

Verimli Ders Çalışma İlkeleri

Ödev Yapma Alışkanlığı

Sınav Kaygısı

Çocuk ve Ev Ödevi

Uyku Düzeni

Başarısızlık Mı?

Çocuk ve Okul

Ünlü Düşünürlerden Sözler

 

ATATÜRK DİYOR Kİ

"Eğitimdir ki, bir milleti hür, bağımsız, şanlı, yüksek bir toplum halinde yaşatır, veya bir milleti kölelik ve yoksulluğa terkeder."

 

ÖĞRETMENLER İÇİN

Karne Görüşleri

Ders Kesim Raporu

Müfettişler Neler İster?

Veli Toplantıları

Zümre Toplantıları

Şube Öğretmenler Kurulu

 

2013 - Sanal Sosyalci

| Ana Sayfa | İletişim | Banner Kodları | Ziyaretçi Defteri |

Eğitim
=> Sen de ücretsiz bir internet sitesi kurmak ister misin? O zaman burayı tıkla! <=