5.SINIF SOSYAL BİLGİLER

Ders Notları

Performans Konuları

Proje Konuları

Yazılı Soruları

Soru ve Cevap Etkinlikleri

Sosyal Bilgiler Sözlüğü

Test Soruları

 

6.SINIF SOSYAL BİLGİLER

Ders Notları

Performans Konuları

Proje Konuları

Yazılı Soruları

Soru ve Cevap Etkinlikleri

Sosyal Bilgiler Sözlüğü

Test Soruları

 

7.SINIF SOSYAL BİLGİLER

Ders Notları

Performans Konuları

Proje Konuları

Yazılı Soruları

Soru ve Cevap Etkinlikleri

Sosyal Bilgiler Sözlüğü

Test Soruları

 

8.SINIF İNKILAP TARİHİ

Ders Notları

Performans Konuları

Proje Konuları

Yazılı Soruları

Soru ve Cevap Etkinlikleri

İnkılap Tarihi Sözlüğü

Test Soruları

 

8.SINIF VATANDAŞLIK

Ders Notları

Performans Konuları

Proje Konuları

Yazılı Soruları

Soru ve Cevap Etkinlikleri

Vatandaşlık Sözlüğü

Çalışma Kitabı Cevapları

SANAL SOSYALCİ

Hepimizin Dünyası Test Soruları

8.ÜNİTE: HEPİMİZİN DÜNYASI TEST SORULARI

1. I. Beslenme

   II. Oyun
   III. Oyun

   IV. Çalışma
Yukarıdakilerden hangileri tüm dünya çocuklarının hakkıdır?
A) I-II-III

B) I-IV
C) I-III-IV

D) IV-II


2. Aşağıdakilerden hangisi Almanya ile ilgili değildir?
A) Bremen Mızıkacıları
B) Gutenberg
C) Rio Karnavalı
D) Pamuk Prenses


3. Aşağıdakilerden hangisi tüm dünya çocuklarında bulunması gereken özelliklerden değildir?
A) Çalışkanlık

B) Sevgi
C) Sorumluluk

D) Çıkarcılık


4. Ülkemizden Almanya’ya çok sayıda insanın çalışmaya gitmesinin nedenleri içinde hangisi gösterilemez?
A) Almanya ekonomisinin güçlü olması.
B) Almanya’nın resmi dilinin Türkçe olması.
C) Almanya’nın Türkiye’ye yakın olması.
D) Almanya’da sanayinin gelişmiş olması nedeniyle iş gücü açığının olması.



5. Aşağıdakilerden hangisi tüm dünya için ortaktır?
A) Dil

B) Din
C) Güneş

D) Bayrak


6. Piramitler hangi ülkeye aittir?
A) Mısır

B) Japonya
C) Hindistan

D) Fransa


7. Türkiye’de ilk matbaayı kim kurmuştur?
A) Köprülü Mehmet

B) İbrahim Müteferrika
C) Gutenberg

D) İsmet İnönü


8. Aşağıdakilerden hangisi Mısır’da değildir?
A) Kahire Müzesi

B) Piramitler
C) Berlin Müze Adası

D) Nil Nehri


9. Aşağıdaki ülkelerden hangisiyle kültür farkımız daha azdır?
A) Japonya

B) Çin
C) Letonya

D) Azerbaycan


10. Depremle yaşamayı en iyi bilen ülke aşağıdakilerden hangisidir?
A) Japonya

B) Almanya
C) İsveç

D) Brezilya


11. “Biz tüm insanları bir aile olarak görürüz. Biz kimsenin düşmanı değiliz. Yalnız insanlığın düşmanı olanların düşmanıyız.” Diyen Atatürk, aşağıdaki ifadelerden hangisini vurgulamak istemiştir?
A) Dünya ülkeleri ile ticari çıkarlara dayalı ilişki kurmayı.
B) Ülkemiz dünya ülkelerinin bağımsızlığını elinde tutar.
C) Tüm dünya ülkeleriyle barış içinde yaşamalıyız.
D) Ekonomisi güçlü olan ülkelerle barış içinde yaşamalıyız.


12. Japonya’daki Kamakura Festivali’nde aşağıdakilerden hangisi sergilenir?
A) Elektronik ürünler
B) Kar ve buzdan yapılmış heykeller
C) Yöresel yemekler
D) Otomobiller


13. Aşağıdakilerden hangisi bize bir milletin özellikleri hakkında bilgi vermez?
A) Yemekler

B) Mimari yapılar
C) Folklor Dansları

D) Cinsiyet


14. Aşağıdakilerden hangisi ülkeler arasındaki ilişkileri güçlendirmez?
A) Turizm Etkinlikleri
B) Ticari anlaşmalar
C) Soğuk savaş
D) Doğal afetlerde dayanışma


15. Aşağıdakilerden hangisi bizim kültürümüze ait bir eşya değildir?
A) Hiyeroglif B) İbrik
C) Peşkir D) Kemençe
 

 

16. Rio Karnavalı ve yetiştirdiği ünlü futbolcularıyla tanınan kahvenin anavatanı olan ülke hangisidir?
A) Almanya

B) Japonya
C) Brezilya

D) Kazakistan

 

17. Tabiatın eşsiz güzelliklerine doğal miras denir. Buna göre aşağıdakilerden hangisi doğal miras değildir?
A) Kapadokya

B) Pamukkale
C) Iguassu Çavlanları

D) Piramitler


18. İpek Yolu’nun Orta Asya’dan geçen bölümünde yer alan Semerkant ve Buhara hangi ülkede yar alır?
A) Özbekistan

B) Türkiye
C) Çin

D) İran


19. Aşağıdakilerden hangisi Türkiye’de bulunmaz?
A) Kız Kulesi

B) Yağmur Ormanları
C) Dikilitaş

D) Ayasofya


20. Ülkemize gelen turistlerle ilişkilerimizde aşağıdakilerden hangisi olmamalıdır?
A) Misafirperverlik

B) Yardımseverlik
C) Maddi çıkar

D) Dürüstlük




CEVAP ANAHTARI
1.A 2.C 3.D 4.B 5.C 6.A 7.B 8.C 9.D 10.A 11.C 12.B 13.D 14.C 15.A 16.C 17.D 18.A 19.B 20.C

ZİYARETÇİ SAYACI

Çevrimiçi: ziyaretçi

Bugün: 44 ziyaretçi

Toplam: 173176 ziyaretçi

IP Adresiniz: 54.80.211.135

 

ZİYARETÇİ DEFTERİ

REHBERLİK

Test Çözme Teknikleri

Verimli Ders Çalışma İlkeleri

Ödev Yapma Alışkanlığı

Sınav Kaygısı

Çocuk ve Ev Ödevi

Uyku Düzeni

Başarısızlık Mı?

Çocuk ve Okul

Ünlü Düşünürlerden Sözler

 

ATATÜRK DİYOR Kİ

"Eğitimdir ki, bir milleti hür, bağımsız, şanlı, yüksek bir toplum halinde yaşatır, veya bir milleti kölelik ve yoksulluğa terkeder."

 

ÖĞRETMENLER İÇİN

Karne Görüşleri

Ders Kesim Raporu

Müfettişler Neler İster?

Veli Toplantıları

Zümre Toplantıları

Şube Öğretmenler Kurulu

 

2013 - Sanal Sosyalci

| Ana Sayfa | İletişim | Banner Kodları | Ziyaretçi Defteri |

Eğitim
=> Sen de ücretsiz bir internet sitesi kurmak ister misin? O zaman burayı tıkla! <=